Hotel Swieradow

Świeradów-Zdrój (Bad Flinsberg) Polonia
Skipass inclus!
Bad Flinsberg - Mica, dar frumoasa perlă naturală a Sileziei Inferioare!

La poalele Munților Jizera, departe de turismul de masă, se află Świeradów-Zdrój, cunoscut și sub numele de Bad Flinsberg. Stațiunea balneară este așezată confortabil între Hoher Iserkamm (Wysoki Grzbiet) și Kemnitzkamm (Kamienicki Grzbiet). Bad Flinsberg este cunoscut pentru microclimatul său, pentru conținutul benefic de radon din aer și pentru izvoarele și mlaștinile curative. În parcul balnear, se servește, contra unei taxe mici, "Apa Sfântă" din Bad Flinsberg, o apă de izvor medicinală cu conținut de radon pentru care orașul este renumit. Hotelurile din oraș oferă tratamente balneare adecvate, care pot fi o modalitate minunată de a vă relaxa după o zi la schi. Ca o alternativă pentru distracția de pe pârtii, pe cei interesați de cultură îi așteaptă variate atracții. Nu departe de parcul din centrul satului se află Kurhaus, cu turnul său înalt de 45 m care atrage toate privirile. Atașate acestuia există două complexe de clădiri în care se oferă tratamente SPA. Caracteristica specială este legătura dintre cele două complexe, Wandelhalle, lungă de 80 m. Construcția ei impresionantă din lemn, cu bolți înalte și picturi murale florale, o face cea mai lungă sală din lemn de larice din Silezia Inferioară. Aici au loc concerte și baluri de dans.

Pasionații de drumeții sunt în elementul lor în această regiune. Una dintre cele mai interesante trasee este traseul de la Stog Izerski (Heufuder) la Hala Izerska (GrossIser). Traseul duce prin zona "cerului întunecat". Numele provine de la absența oamenilor și, prin urmare, de la lipsa luminii. Deoarece aici este de aproximativ douăzeci de ori mai întuneric decât în locurile locuite, se pot observa de douăzeci de ori mai multe stele. Așadar, dacă plănuiți o drumeție nocturnă după o zi la schi, ar trebui să veniți neapărat la Hala Izerska, pentru că aici veți fi răsplătiți cu un cer înstelat care vă taie răsuflarea. În timpul drumețiilor din jurul orașului Bad Flinsberg, merită să vă opriți la hanurile locale, unde se oferă preparate clasice din bucătăria poloneză. Aici vă puteți bucura de pirogi suculente (găluște umplute) și de mâncarea națională bigos (ghiveci de varză cu carne) admirând vederea panoramaică montană. O piscină interioară și un bowling sunt disponibile pentru uz public.

Mic, dar frumos, domeniul cuprinde 2,5 km de pârtii de dificultate ușoară și medie. Gradientul este scăzut, pantele sunt largi și zona nu este supraaglomerată. Telegondola modernă Heufuder cu 8 locuri transportă pasagerii până la 1.060 m. În plus, 20 de tunuri de zăpadă asigură cele mai bune condiții de zăpadă. În vale există, de asemenea, un telescaun pentru începători.

La aproximativ 25 de kilometri de Bad Flinsberg se află Mecca poloneză a schiorilor de fond: platoul Jakuszyce (Jakobsthal) este una dintre cele mai mari și mai populare regiuni de schi fond din Europa Centrală. Fanii schiului de fond își dau întâlnire în regiunea Szklarska Poreba-Jakuszyce unde îi așteaptă peste 150 km de pârtii perfect îngrijite, dintre care unele au chiar cea mai înaltă clasificare FIS. Din Bad Flinsberg există o pârtie de schi fond de 14 km care duce de la Heufuder prin stațiunea de schi Orle la Jakuszyce (Jakobsthal), făcând astfel legătura între Munții Jizera și Munții Krkonoše. Traseele sunt marcate cu indicatoare corespunzătoare.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel Swieradow, Swieradow-Zdroj, Polonia

Verifica tarife si disponibilitate